На Львівщину завітала посол Королівства Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін, яка зустрілася з головою ОДА Максимом Козицьким. «Нині важливо посилити нашу роботу у сфері економіки, туризму, а також освіти. Україна та Іспанія мають багату культурну спадщину, якою готові ділитися з усім світом. Тому цікаво напрацьовувати туристичні напрями між нашими країнами, адже вони відомі своїми історичними регіонами», — наголосив Максим Козицький.

Посол Королівства Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін запевнила, що готова підтримати будь-які ініціативи області, що сприяють розвитку відносин між обома країнами. Дні іспанської культури у Львові матимуть вплив і на економічні зв’язки, оскільки під час цих заходів відбудеться відкриття офісу Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби. «У нас є досвід співпраці з областю. Це переважно невеличкі культурні проекти, але завдяки товариству ми хочемо вивести нашу співпрацю на більш інституційний рівень. Один з таких проектів — це виставка «Шлях Сантьяго», яка веде до іспанської Галіції і проходить через Київ, Львів (місцеву Галіцію), а далі — до Німеччини та Франції», — заявила пані посол.

Голова ОДА Максим Козицький висловив сподівання, що спільні культурні ініціативи — це лише початок зміцнення дружніх відносин, економічних та туристичних зв’язків, міжнародної підтримки та співробітництва у всіх галузях.

На знімку: посол Королівства Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін та голова ОДА Максим Козицький.

Фото прес-служби ОДА.