На знімку: під час робочої поїздки народних депутатів — членів Комітету Верховної Ради України з правоохоронної діяльності та представників Консультативної місії ЄС.

Розбудова безпеки та довіри громадян є однією з фундаментальних цілей, над якими спільно працюють МВС та Верховна Рада. На цьому наголосив перший заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук у Маріуполі під час робочого засідання з Консультативною місією ЄС щодо запобігання злочинності в регіоні.

У обговоренні актуальних питань підвищення рівня безпеки в області, що відбувалося у креативному хабі «Відкрита поліція», взяли участь представники Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, Консультативної місії ЄС, керівництво поліції Донеччини, посадовці облдержадміністрації, Маріупольської міської ради, прокуратури, суду, Служби безпеки України та інших структур, активісти громадських організацій.

Члени профільного парламентського комітету та представники місії перебували на Донеччині впродовж трьох днів. «До головних завдань народних депутатів належить необхідність бути фізично присутніми в регіонах, спілкуватися з посадовцями та простими людьми», — наголосив А. Осадчук.

Заступник голови консультативної місії ЄС Фредрік Весслау підкреслив, що робоча поїздка членів комітету на схід, яку організувала місія, дасть народним депутатам змогу скласти чіткіше уявлення про те, що відбувається на місцях, і створить підґрунтя для подальшого діалогу. «Це посилить зворотній зв’язок для Донеччини: розширить можливості для обговорення місцевих потреб та проблем, які, сподіваємось, знайдуть відображення у законодавчих процесах та рішеннях центральних органів влади», — сказав Фредрік Весслау.

Т. в. о. начальника поліції Донеччини Артем Кисько висловив вдячність за співпрацю та підтримку представникам місії, Донецької облдержадміністрації та Маріупольської міської ради й зазначив, що спільними зусиллями в регіоні впроваджено низку важливих безпекових проектів.

Під час спільного заходу Андрій Осадчук наголосив на досягнутому високому рівні довіри маріупольців до поліції та підкреслив важливість впровадження інтелектуальної системи відеоспостереження як безпекового інструмента високого рівня, яка дає змогу знизити рівень злочинності в регіоні. Засіданню у креативному хабі «Відкрита поліція» передували численні зустрічі, які провели народні депутати. Вони, зокрема, ознайомились із роботою поліції та умовами, що створені для правоохоронців і громадян на контрольно-пропускних пунктах. Делегація проінспектувала й роботу першого в Україні Єдиного аналітичного сервісного центру, збудованого за новітніми технологіями. Окремою подією робочої програми стала презентація озброєння та техніки, які використовує поліція під час виконання службових обов’язків, а також оснащення навчальної бази «Академія поліції» Донецького державного університету внутрішніх справ. Народні депутати й представники КМЄС ознайомилися з оснащенням поліції та рятувальників ДСНС, діяльністю кінологічної та вибухотехнічної служб, криміналістів і спецпідрозділів. «Ми прагнемо, щоб органи МВС мали все необхідне для якісної роботи. Те, що я побачив, вселяє оптимізм, оскільки поліція має потужний вигляд. Є багато молодих, мотивованих людей, готових виконувати свою поліцейську місію. Важливою є наявність обладнання, якого, звісно, недостатньо, але його прибуває дедалі більше. Разом із союзниками та партнерами ми це примножуватимемо», — наголосив А. Осадчук.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.