Відповідний проект постанови подали до Верховної Ради народні депутати від «Слуги народу». Як відомо, за результатами перших виборів Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області, що відбулися 6 грудня 2020 року, міським головою став Костянтин Павлов. Проте, на жаль, 15 серпня 2021 року його не стало.

«Разом із заступником голови комітету, головою підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Аліною Загоруйко, на виконання рішення комітету, ініціювали проект постанови про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області, який зареєстровано за № 6116», — зазначив один з ініціаторів документа, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого само-врядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Як уточнив голова комітету, проектом постанови передбачається дати доручення ЦВК та Кабміну стосовно організаційного та фінансового забезпечення проведення позачергових виборів.

Крім того, повідомив голова комітету, зареєстровано також проекти постанов про призначення позачергових виборів Зайцівського сільського голови Синельниківського району Дніпропетровської області (№ 6114) та Часовоярського міського голови Бахмутського району Донецької області (№ 6115).