Фракція «Батьківщина» зареєструвала у Верховній Раді постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо дослідження діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та розслідування критичної ситуації у сфері тарифоутворення, яка склалася внаслідок дій посадових осіб акціонерного товариства «НАК «Нафтогаз України».

У пояснювальній записці йдеться про те, що це питання має значний суспільний резонанс, бо здорожчання тарифів на газ та опалення з початком опалювального сезону відчує на собі кожна українська родина.

«Сподіваюся, що наступного пленарного тижня її буде винесено на розгляд сесійної зали та підтримано. І країна нарешті дізнається, чому газ, який коштує 1 гривню, українцям продають щонайменше по 8?! І хто наживається на цій шаленій різниці та людських злиднях?», — зазначила лідер фракції Юлія Тимошенко.

Тим часом на розгляді у парламентських комітетах перебувають і законодавчі ініціативи фракції «Опозиційна платформа — за життя» стосовно зменшення ціни на газ для населення. Про це під час робочої поїздки на Житомирщину заявив співголова фракції Юрій Бойко.

«Ми намагаємося достукатися до сьогоднішньої влади, щоб країна не змерзла взимку, щоб люди не ховалися від комунальних платежів», — підкреслив політик.

Він зазначив, що влада орієнтується на ринкові європейські ціни, але люди не мають таких доходів, як у Європі, повідомляє прес-служба ОПЗЖ.

«Щоб вийти з цієї ситуації, треба задіяти механізм змішування газу власного видобутку з імпортованим для того, щоб вивести таку середню ціну на газ, яка не буде перевищувати 250 доларів за тисячу кубів. Ми внесли на розгляд парламенту відповідні пропозиції», — заявив співголова фракції опозиціонерів.