«Дякуємо кожному вчителю, вчительці, працівникам і працівницям освіти за їх нелегку, але таку Гідну місію — ділитися безцінними знаннями з дітьми. Навчати їх бути Людиною!», — зазначила вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Українська освіта має жіноче обличчя. Понад 80 відсотків вчителів середньої і старшої школи — це жінки, а в початковій школі жінок — 99 відсотків. З великою повагою маємо ставитися до цієї праці, особливо, сільських вчителів, яким зараз найважче. Учнів стає все менше і важко сформувати початкові класи. Школи на селі закриваються...», — наголосила Олена Кондратюк.

Це проблема, за її словами, яка болить вчителям і громадам! «Ще можна зрозуміти, коли це виправдано та іншого виходу немає. А коли під гаслами реорганізації, знищуються професійні колективи і єдині центри знань на селі, які можуть і хочуть працювати!», — підкреслила заступниця глави парламенту і додала: «От цього я сприйняти не можу. Особливо в часи, коли в школах бракує вчителів — особливо математики та фізики!».

Як приклад вона навела отримане колективне звернення з Плотичі — закладу загальної середньої освіти I—II ступенів Козівської селищної ради (Тернопільщина) щодо безпідставного закриття школи.

«А поміж тим новаторів і професійних вчителів у регіонах немало. Треба їм допомагати, створювати нові можливості, а не скорочувати і закривати! Без Вчителів не буде якісної освіти. Без якісної освіти не буде успішного майбутнього для України», — резюмувала Олена Кондратюк.