Херсонщина поступово розширює географію овочевого експорту. Так, цього року тут реалізували іноземним покупцям понад 49 тисяч тонн картоплі, помідорів, капусти, моркви та буряку загальною вартістю 58 мільйонів гривень. Це на дев’ять тисяч тонн більше, ніж минулого року, наголошує прес-служба Головного управління Міндоходів області. А серед 16 країн —імпортерів херсонських овочів  «борщового набору» значиться навіть африканська держава Конго, куди відправили 18 тонн свіжої цибулі. Втім, експортний потенціал краю значно потужніший: щороку тут збирають 2—2,5 мільйона тонн овочів та фруктів, і далеко не все поки що вдається вигідно продати.
За паї розраховуються мляво
Чверть мільйона власників паїв та 5,2 тисячі юридичних осіб на Херсонщині сплатили цьогоріч державі 165,5 мільйона гривень земельного податку. Це на 590 тисяч більше, ніж торік, повідомила прес-служба Головного управління Міндоходів в області.
Гірше з розрахунками за оренду паїв. У регіональному підрозділі Держземагентства засвідчують: навіть після завершення збору врожаю селяни отримали від користувачів угідь на кінець листопада тільки 210,2 мільйона гривень з 382,9 мільйона, які останні зобов’язалися сплатити згідно з орендними договорами. Час, звичайно, ще є: за договорами, гроші чи натуроплату за оренду треба внести до кінця календарного року. Але за минулорічну оренду на Херсонщині власники паїв не отримали від користувачів майже 45 мільйонів гривень і у січні нинішнього року!