Напередодні Дня місцевого самоврядування у Луганську зібрали людей, які стояли біля його джерел і свого часу очолювали в області ради різних рівнів. «Назвати вас ветеранами, напевно, не правильно, — звернувся до них голова облради Валерій Голенко, — бо ви й досі у строю.  І чинні керівники органів місцевого самоврядування завжди прислухаються до порад тих, хто формував цей рівень влади в державі». 

Ділячись спогадами про те, в яких умовах доводилося працювати, голова Ворошиловградської облради з 1990-го по 1994 рік. Анатолій Касьянов визнав: «Сьогодні працювати складніше». 

А народний депутат Віктор Тихонов (з 1998-го по 2006-й — голова Луганської облради), у свою чергу, провів історичну паралель: «Наприкінці 1990-х Леонід Кучма активно взявся перебудовувати країну, зміцнюючи саме місцеве самоврядування. Тоді він запропонував створити Спілку лідерів місцевої і регіональної влади. Цей орган підписав із Президентом декларацію про спільні дії з регіонального розвитку. На жаль, відомі політичні події зашкодили довести розпочате до кінця». 

«Органам місцевого самоврядування потрібен ресурс на розвиток територій. А відповідальними вони повинні бути насамперед не перед Києвом і чиновником, а перед людьми», — висловив свою думку Михайло Сокирко, який пропрацював у Біловодській районній раді 18 років.

Почесним гостям Валерій Голенко вручив відзнаку «За розвиток самоврядування», засновану в області.

 

Луганськ.

На знімку: вручення почесного знака народному депутату України Віктору Тихонову.

Фото прес-служби облради.