Проблему дефіциту двірників керівники підприємства «Луганськєвросіті» розв’язали шляхом використання сучасного обладнання. 

Замість традиційної мітли вони озброїли своїх працівників спеціальними повітродувками. Ділянка, яку обслуговує ТОВ «Луганськєвросіті», займає декілька кварталів і вулиць обласного центру. Щоб підтримувати тут порядок і чистоту, необхідно близько 120 двірників. Утримувати такий штат невигідно. Оптимальний варіант — впровадження механізації. Крім повітродувок, працівники «Луганськєвросіті» використовують важкі мотоблоки, оснащені механічними щітками й кузовом, куди збирається зібране сміття.

Поки що підприємство закупило два таких мотоблоки і вісім повітродувок. Але це лише початок. «Той обсяг роботи, на якому раніше було задіяно 30 двірників, сьогодні виконують усього 12 чоловік. І якщо раніше територію навколо будинку прибирали раз на три дні за графіком, то тепер щодня», — пояснює директор ТОВ «Луганськєвросіті» Андрій Бабенко. А комерційний директор підприємства Валерій Гедзерук переконує, що особисто протестував можливості техніки для прибирання й залишився задоволеним: сівши за кермо мотоблока, він прибрав територію навколо однієї п’ятиповерхівки лише за 18 хвилин. Двірникові з мітлою на таке прибирання знадобилося б удвічі—втричі більше часу.