Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Президент України Володимир Зеленський.

Учора Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук разом із Президентом Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за визволення України під час Другої світової війни. Керівники держави поклали квіти до могили Невідомого солдата у столичному Парку вічної слави.

«77 років тому нацистських окупантів було вигнано з території України. Ми дякуємо та вшановуємо пам’ять тих, завдяки кому це стало можливим.

Мирне небо над головою — чи не найбільша цінність для будь-якої країни та для кожного її мешканця. За мирне небо ми сплатили надзвичайно високу і страшну ціну — мільйони життів наших земляків.

Україна завжди пам’ятатиме тих, хто віддав своє життя за рідну землю. Пам’ять про них завжди житиме у наших серцях!» — зазначив у зверненні Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Роки нацистської окупації України — жахливий, чорний період нашої історії... Мільйони жертв. Мільйони остарбайтерів. Мільйони скалічених доль. І це — мільйони причин, чому ми, українці, завжди пам’ятатимемо воїнів, які загинули в тій жахливій війні, та чому схиляємо голови перед співвітчизниками, які своїм героїзмом зробили неоціненний внесок у встановлення миру, стали прикладом для нового покоління українських захисників і захисниць, які боронять Україну на сході», — наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Фото рresident.gov.ua