Постанова
Верховної Ради України
Про відзначення 100-річчя з дня народження Євгена Березняка
25 лютого 2014 року виповнюється 100 років з дня народження Євгена Степановича Березняка - Героя України, ветерана Великої Вітчизняної війни, рятівника міста Кракова (Республіка Польща) від фашистських окупантів.
Враховуючи героїчний подвиг Євгена Березняка у виконанні особливо важливих завдань під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, Верховна Рада України постановляє:
1. 25 лютого 2014 року урочисто відзначити на державному рівні 100-річчя з дня народження Героя України Євгена Степановича Березняка.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя з дня народження Євгена Березняка;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя з дня народження Євгена Березняка, вирішити питання його фінансового та матеріально-технічного забезпечення, а також передбачити видання творів Євгена Березняка.
3. Рекомендувати:
Міністерству оборони України, Міністерству освіти і науки України провести науково-практичні конференції та зустрічі, присвячені героїчному подвигу Героя України Євгена Березняка, з метою патріотичного виховання молодого покоління;
Міністерству закордонних справ України запропонувати відповідним органам виконавчої влади Республіки Польща провести спільні заходи щодо вшанування діяльності групи військових розвідників «Голос» та відзначання ювілею Євгена Березняка;
Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені військовій та громадській діяльності Євгена Березняка, сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 100-річчя з дня його народження.
4. Рекомендувати Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 100-річчю з дня народження Євгена Березняка.
5. Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити серію поштових марок, присвячених 100-річчю з дня народження Євгена Березняка.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності та Комітет Верховної Ради України у закордонних справах.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ,
20 листопада 2013 року.

№ 703-VІІ.