Постанова
Верховної Ради України
Про відзначення 100-річчя з дня народження академіка Національної академії наук України Володимира Григоровича Сергєєва
5 березня 2014 року виповнюється 100 років з дня народження Володимира Григоровича Сергєєва - академіка Національної академії наук України, керівника Харківського науково-виробничого об’єднання «Хартрон» та головного конструктора систем управління ракет і космічних апаратів (1960-1986 роки), лауреата Ленінської премії та Державних премій СРСР і УРСР, двічі Героя Соціалістичної Праці, Почесного громадянина міста Харкова.
Враховуючи значний особистий внесок Володимира Григоровича Сергєєва у вітчизняну ракетно-космічну галузь, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 100-річчя з дня народження Володимира Григоровича Сергєєва.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя з дня народження Володимира Григоровича Сергєєва;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя з дня народження Володимира Григоровича Сергєєва, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення. У плані заходів передбачити спорудження пам’ятника Володимиру Григоровичу Сергєєву в місті Харкові.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчій діяльності Володимира Григоровича Сергєєва, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 100-річчя з дня його народження.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити серію поштових марок, присвячених 100-річчю з дня народження Володимира Григоровича Сергєєва.
5. Рекомендувати Національному банку України виготовити і ввести в обіг монету, присвячену 100-річчю з дня народження Володимира Григоровича Сергєєва.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ,
20 листопада 2013 року.

№ 706-VІІ.