Постанова
Верховної Ради України
Про відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна
5 серпня 2014 року виповнюється 170 років від дня народження Іллі Юхимовича Рєпіна - всесвітньо відомого художника, майстра реалістичного живопису.
Враховуючи важливість постаті Іллі Рєпіна, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення, зокрема щодо виділення коштів на ремонтно-реставраційні роботи в будівлі Штабів військових поселень для розміщення художньої галереї лауреатів премії імені І. Ю. Рєпіна, в меморіальній садибі та в будівлі відділу музею - Шляховий палац (виставкові зали музею) в місті Чугуєві Харківської області;
з урахуванням пропозицій Харківської обласної державної адміністрації опрацювати питання щодо удосконалення інфраструктурного розвитку Харківської області, зокрема реконструкції та будівництва доріг до об’єктів, пов’язаних з ім’ям І. Ю. Рєпіна, встановлення відповідних дорожніх знаків та покажчиків;
під час роботи над законопроектами про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та про Державний бюджет України на 2014 рік передбачати видатки на забезпечення проведення заходів з підготовки та відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Іллі Рєпіна, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 170-річчя від дня його народження.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити серію поштових марок, присвячених 170-річчю від дня народження Іллі Рєпіна.
5. Рекомендувати місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування розробити план заходів з відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна, в якому в межах повноважень передбачити:
проведення урочистих заходів з нагоди цієї дати;
проведення у серпні 2014 року в закладах культури тематичних виставок, лекцій, вечорів, мистецьких конкурсів, святкових концертів, присвячених 170-річчю від дня народження Іллі Рєпіна.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ,
20 листопада 2013 року.

№ 707-VІІ.