Пастеризоване молоко порівняно з минулим роком піднялося в ціні на 7,2%, подорожчали м’які сири, сметана. Ціни на вершкове масло можуть стрімко змінитися до кінця 2021 року ще на 15%.
Здорожчали гречка та рис, причому зростання ціни мало місце впродовж останніх місяців, подекуди й тижнів.
А сало та яйця, без яких аж ніяк не обійдеться жодна українська родина?
Вартість сала на українських базарах уже перевищила 200 гривень за кілограм, «генеральське» продають по 300—350. Ціна на яйця порівняно з попереднім місяцем зросла в півтора раза.
Вартість курятини в торгівлі наразі вже зросла на третину!
Цукор наші виробники продають у середньому майже удвічі дорожче, ніж торік.
І вся ця цінова вакханалія відбувається на фоні цьогорічних рекордних врожаїв сільгосппродукції.
Що ж впливає на зростання цін на продукти на прилавках наших магазинів?
Аналізує цю проблему та називає причини такого стану нашого споживчого ринку академік Національної академії аграрних наук України, доктор економічних наук Ануш Балян.
Оригінальний текст читайте на нашому сайті за посиланням http://www.golos.com.ua/news/147330.