Українці зможуть брати участь у переписі і онлайн, і офлайн. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в одному з інтерв’ю.

За його словами, перший етап — це верифікація даних у базових реєстрах. На другому буде онлайн-перепис, це коли українці зможуть зареєструватися на порталі та заповнити інформацію, якої немає в реєстрах. Інформація, яка є в реєстрах, підтягнеться автоматично. Буде ще один етап, коли інтерв’юери ходитимуть по будинках і заповнюватимуть анкети.

Міністр запевнив, що такий перепис буде дешевшим, ніж планувалося, а це 5—6 мільярдів гривень. До того ж він зазначив, що перепис українців відбуватиметься за усіма нормами Євростату, ООН, Світового банку, щоб результати були максимально якісними. Федоров також вважає, що перепис населення можна провести в 2023 році.

Нагадаємо, останній перепис населення в Україні проводився в далекому 2001 році, згідно з яким в нашій державі проживало 48 млн 457 тис. осіб. У 2019-му Кабінет Міністрів організував електронний перепис населення, за результатами якого станом на 1 грудня 2019 року в Україні було 37 млн 289 тис. 300 осіб. Ця цифра не включає населення Криму та окупованих територій Донбасу.

Вл. інф.