Учора в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася нарада під керівництвом Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо реалізації проекту «Мале Карпатське коло», у якій узяли участь Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, народні депутати, очільники Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей та інші.

Відкрив засідання Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, котрий наголосив на важливості проекту для розвитку гірських територій у трьох областях, адже це — не просто побудувати дороги, а й забезпечити дотримання міжнародних стандартів (із вело- та пішохідними доріжками тощо).

Цей проект, за словами Руслана Стефанчука, приклад того, як закони, які приймають у Верховній Раді, починають працювати, і приклад того, як об’єднуються сусідні області. «Важливо, що Президент приділяє таку увагу розвитку регіонів. Велике бажання, щоб наші громадяни мали тут роботу, поверталися із заробітків», — зазначив Голова Верховної Ради.

Підсумовуючи нараду, Денис Шмигаль наголосив на тому, що завдяки проекту зшиваємо країну добрими дорогами задля збільшення туристичного потенціалу та розширення транспортної інфраструктури в трьох областях.

«Є колосальна політична воля, є підтримка Президента щодо впровадження таких великих локальних проектів. Із бюджету готові виділити кошти для оперативного вирішення завдань», — сказав Денис Шмигаль.

Заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко наголосив на тому, що проект охоплює оновлення 644 км доріг, із них 250 км — державного значення. Частину проекту реалізовано цьогоріч. Це, приміром, ремонт дороги Р-21 Долина — Хуст.

Івано-Франківська область.