Завтра — Новий рік. Час мрій і побажань настав. Я точно знаю — казки збуваються! Навіть такі... Бо всі ми, дорослі діти, віримо, що так буде! Приблизно так...

...На початку 2022-го в Міноборони за участю досвідчених реформаторів солдатської кухні повернули систему харчування за стандартами НАТО. На дегустацію запросили все військове керівництво вищої і середньої ланки. Невідомо як, але кажуть, що у страви потрапила речовина, яку винайшли в секретній лабораторії, або ж це була біологічна зброя правильної дії. Так чи інакше, присутні отримали потужну інтоксикацію свідомості і совісті.

Процеси виявилися необоротними. Чиновники військового відомства перестали саботувати свою роботу, очистилися від корупції і почали діяти на благо держави. МОУ мужньо вирішило провести ротацію у своїх лавах, поступившись місцями патріотично налаштованим кадрам з бойовим досвідом і стратегічним мисленням. А далі все відбувалося, як у кіно, що його крутять у пришвидшеному темпі. Написали й затвердили всі необхідні програми розвитку ЗСУ, оборонну стратегію, сформували держзамовлення для вітчизняного ВПК із урахуванням реальної потреби армії, навіть прийняли закон про тероборону. Вітчизняний оборонпром розпочав масове виробництво бронетехніки, артустановок, літаків, засобів зв’язку, які з конвеєра одразу вирушали на передову. На щотижневих брифінгах Міноборони рапортувало про освоєння кожної копійки з мільярдів, виділених на потреби армії в 2022 році. Симптоми отруєння невідомою речовиною, що активізує совість, виявилися в масовій відмові військових чиновників брати участь у «чорних» тендерах, хабарничати й виводити бюджетні кошти наліво. Згодом стан погіршився настільки, що вони стали віддавати власні заощадження на потреби ЗСУ. Причому робили це тихо, без самореклами, боячись розголосу.

У якийсь момент прогресування невідомої досі хвороби, яка перетворилася на епідемію, українські волонтери впали в депресію. Виявилося, що вони більше не потрібні, бо ЗСУ всім забезпечені. А паралельно в тилу у військкоматах утворилися черги з чоловіків і жінок від 18 до 60 років різних професій, бажаючих підписати контракт із Збройними Силами нового типу. В Україні сформувалася боєздатна, одягнена, нагодована й озброєна армія, що мала бойовий досвід гібридної війни.

І от коли наші доблесні захисники, підтримувані міцним тилом, уже готові були піти в атаку й зачистити українські землі від окупантів, у Генштабі дали... відбій операції. Просто воювати виявилося ні з ким. Від повідомлень ФСБ і ГРУ про казкову силу й дух «укропів» кремлівського наполеона грець побив. Із цього приводу в кисельовському ящику зіграли аж ніяк не військовий марш... Військовослужбовців ЗС РФ терміново розвернули від наших кордонів додому. Інші гібриди швидко загинули — хто з туги за керівною московською рукою, хто від безвиході, хто в довгому очікуванні чергового путінського «гумконвою», який уже нікому було надіслати...