У триповерховій будівлі спорткомплексу площею 730 квадратних метрів є плавальний басейн з шістьма 25-метровими доріжками та триметрові вишки для стрибків у воду, зали для занять волейболом, гандболом, баскетболом, футзалом, важкою атлетикою, східними єдиноборствами, сухим плаванням, кімнати для тренерів і навіть фудкорт, тобто територія для харчування. У залах і в басейні встановлено електронні табло.

Створено умови для людей з інвалідністю. Вони мають можливість користуватися мобільним підйомником для спуску у басейн, а також підйомником для переміщення з поверху на поверх, крім того, працює ліфт, є кімнати гігієни для людей на візках, пандуси.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час урочистого відкриття повідомив, що на реконструкцію, а «фактично нове будівництво, адже від старої будівлі залишився тільки фундамент і стіни, і то їх зміцнили, місто витратило майже 62 мільйони гривень із загальної суми 81,8 млн грн, решту коштів надала держава».

«Реконструйований спорткомплекс — гарний приклад співпраці місцевого самоврядування і держави, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. — Такі ініціативи підтримуватимемо надалі». Голова облради В’ячеслав Соколовий зауважив, що міська влада по-господарськи поставилася до занедбаного об’єкта.

Нагадаємо, раніше спорткомплекс належав Міноборони. Мав назву СКА. На підтримку будівлі військове відомство не виділяло належних коштів. У 2006 році на дверях почепили замок. Уже напівзруйнована споруда продовжувала занепадати. Незважаючи на це, непросто було отримати її на баланс громади. На це міська влада витратила не один рік. Після того відновити будівлю за призначенням обіцяв іноземний інвестор, однак передумав. Тоді місто взялося за справу...

Як пояснив Сергій Моргунов, спорткомплекс передадуть на баланс міської спортшколи № 3, нині там займаються 329 вихованців. До низки спортивних секцій тепер додали плавання. До речі, використовуватимуть інфраструктуру «Аква-Він» вихованці муніципальних ДЮСШ міста безплатно, для інших містян заняття платні.

На знімку: такий вигляд має нині відновлений спортивний комплекс у Вінниці, що розташований на вулиці академіка Янгеля.

Фото з сайту Вінницької міськради.