Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Зокрема, це проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних прав та можливостей громадян із представництва у наглядових радах та органах правління державних унітарних підприємств, господарських товариств та державних банків № 3193.

«Я маю щиру надію на здатність українського парламенту діяти в інтересах людей, адже ухвалення цього законопроекту дасть змогу справедливо допредставити жінок у секторах, де їх традиційно було дискриміновано. Адже глобально компанії, де жінки та чоловіки рівномірно представлені в управлінні або хоча б мали на це натяк, були більш успішними. При цьому введення юридичних вимог прискорило темпи прогресу до більш гендерно збалансованого представництва», — зазначила Олена Кондратюк.

Наприклад, Норвегія, за її словами, була першою європейською країною, яка у 2008 році ухвалила зміни до законодавства, що передбачають гендерні квоти на керівні посади в бізнесі. Тому не варто боятися якісних змін у сфері гендерної рівності, адже від цього виграють усі: і жінки, і чоловіки!