Школу в цьому поліському, обпаленому Чорнобилем селі відкрили 1985 року, вона була розрахована на 320 учнівських місць. З роками багатодітному Дібрівську стало в ній тісно. Постала потреба в додаткових класних кімнатах, про що в липні 2021-го також писав «Голос України».

— Свого часу проблему цю розв’язували завдяки оренді приміщення дитсадка. Але коли він відновив свою роботу, ми змушені були перевести ці класи в пристосовані приміщення — діти навчалися навіть в актовій залі, теплиці. І мріяли про комфортні умови для навчання, — розповідає директор Дібрівського ліцею Василь Ковтунович (на знімку).

Добудова навчального закладу почалася у 2017 році. Першу чергу було закінчено у 2019-му. На початку літа торік почалося, а цими днями закінчилося будівництво другої черги. У результаті ліцей отримав додатково ще вісім класних кімнат, кожна з яких має оригінальний індивідуальний дизайн, та оновлену актову залу. У цих восьми класах навчаються 184 учні. Ліцей поборов тісноту. Тепер залишається утеплити фасад закладу.

Як повідомив начальник відділу освіти Зарічненської ТГ Микола Ковенько, роботи у Дібрівському ліцеї фінансувалися з бюджету Зарічненської селищної ради, обласного та за кошти «мінсоцеконому» за сприяння народного депутата України Віктора М’ялика.

Рівненська область.