Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький (на знімку) підписав розпорядження про створення державного підприємства «Дунайя», яке займеться реалізацією інвестиційних проектів і розвитком курортно-рекреаційної інфраструктури Одеського регіону. Нагадаємо, йдеться про будівництво нового міста-курорту на косі (частина коси — це дамба) між озером Сасик і Чорним морем у Білгород-Дністровському районі, яке для України може стати подобою Дубая.

Для міста-курорту «Дунайя» передбачається будівництво 10 кілометрів набережної, понад 80 готелів від 150 до 1000 номерів у них, створення тисяч робочих місць, облаштованість місця для проведення музичних фестивалів та ігрової зони. Курорт нібито функціонуватиме цілий рік.

Проект передбачає залучення приватних інвестицій у розмірі 2,5 мільярда доларів.

Під головуванням очільника Одеської ОДА відбулась робоча нарада, присвячена проекту «Дунайя». Презентацію побачили керівники департаментів ОДА, керівництво Білгород-Дністровського району, голови ОТГ, суміжних з територією проекту. В основі проекту стоїть заява Президента України на Ялтинській конференції 13 вересня 2019 року про те, що «в Одеській області буде побудовано нове місто-курорт із нуля».