Народний депутат, представник фракції «Слуга народу» Владлен Неклюдов звернув увагу на несприятливу екологічну ситуацію, яка виникла довкола великого виробника металопродукції ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Перебуваючи з візитом у селі Миролюбівка Широкінського району Дніпропетровської області, парламентарій поспілкувався із мешканцями населеного пункту і дізнався більш детально про екологічну катастрофу, яка сталася тут в грудні минулого року. А саме про викид небезпечної води з хвостосховища «Центральне». На території Миролюбівки начебто навіть утворилося ціле озеро з небезпечних викидів. Водночас, там проживають люди у більш як чотирьох сотнях будинків, наголошує парламентарій. За його словами, ці люди вказують на те, що саме хвостосховище збудовано в незаконний спосіб. Мовляв, десять років тому представники підприємства намагалися домовитися з населенням Миролюбівки й запропонували селянам віддати свої земельні ділянки в обмін на більш дорогі. Це начебто прописали у відповідному договорі. Але обіцяні земельні ділянки так і не передали. А на території відданих ділянок з’явилося хвостосховище. Відтоді життя людей змінилося назавжди, каже В. Неклюдов. Бо ситуація, яка склалася в грудні, — це лише один епізод із багатьох.

Народний депутат повідомив, що вже підготував запити до Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та міністра охорони здоров’я і голови Держкомзему, щоб вони перевірили — яке було цільове призначення землі на момент передачі, чи змінювалося воно потім і на підставі чого використовуються ці землі. «Маємо розібратися в ситуації і перевірити законність діяльності посадових осіб «АрселорМіттал Кривий Ріг», — наголосив парламентарій. — Упевнений: якщо факти будуть підтверджені, то відкриються кримінальні провадження і винних притягнуть до кримінальної відповідальності». В. Неклюдов пообіцяв взяти справу під власний контроль та інформувати суспільство про її перебіг.