Торік у рамках Національної програми «Велике будівництво» на Івано-Франківщині споруджено 12 об’єктів медичної галузі, 7 закладів у сфері освіти, 22 спортивні локації і майже три сотні кілометрів доріг державного та місцевого значення

В Івано-Франківській облдержадміністрації підбили підсумки Національної програми «Велике будівництво». Здобутки вагомі. Зокрема, в системі охорони здоров’я, увага до якої прикута через пандемію коронавірусу.

«Програма Президента Володимира Зеленського сприяє розвитку мережі закладів охорони здоров’я, створенню комфортних та доступних умов для надання медичних послуг, — зазначила на брифінгу голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук (на знімку). — Торік в області реконструйовано та оснащено новітнім високотехнологічним обладнанням приймальні відділення в Івано-Франківську, Бурштині, Коломиї, Долині та Городенці. Для належного функціонування відділень та надання кваліфікованої медичної допомоги придбано тринадцять УЗД-апаратів, сім комп’ютерних томографів та вісім рентген-апаратів. Сім територіальних громад отримали сучасні європейського рівня якості амбулаторії сімейної практики загальної медицини».

За цією ж програмою завершено будівництво та реконструкцію семи закладів освіти. Зокрема, це школа у високогірному селі Вишків Вигодської тергромади, в селищі Делятин, школа № 9 у Коломиї, дитсадки в Івано-Франківську та Чорнолізцях. Серед оновлених закладів культури — Музей писанкового розпису із дванадцятьма тисячами експонатів.

Особлива увага торік була приділена об’єктам до 30-річчя Незалежності. Приміром, встановлено великий синьо-жовтий прапор на 90-метровому флагштоку в селі Старий Угринів Калуського району, біля Меморіального комплексу Степана Бандери. Капітально відремонтовано Дорогу Єдності М-30 Стрий—Ізварине від Рогатина до межі із Тернопільською областю.

Реалізували програму «Велике будівництво» і в дорожній інфраструктурі. Торік відремонтовано 213 кілометрів автошляхів державного значення і 32 мости на них, а ще 65 кілометрів місцевих доріг. Оновлено світлофори, автобусні зупинки, тротуари та пішохідні доріжки.

«Усі досягнення в області становлять загальну картину «Великого будівництва». Торік у рамках програми в нашій країні побудовано 237 сільських амбулаторій, 132 приймальні відділення, 33 лікарні. Заклади охорони здоров’я оснастили 170 УЗД-апаратами, 137 апаратами комп’ютерної томографії, 127 рентген-апаратами і 24 ангіографами», — поінформувала журналістів Світлана Онищук.

Цьогоріч на Івано-Франківщині в рамках програми «Велике будівництво» сформували перелік інфраструктурних проектів, які сподіваються успішно реалізувати в різних галузях.

Івано-Франківська область.

Фото зі сторінки Світлани Онищук у Фейсбуці.