Про це повідомляє сайт https://inshe.tv

На думку Кіма, Миколаївщина не є першочерговою метою для агресії, бо тут багато підготовлених військових частин, немає стратегічних інфраструктурних об’єктів та мало ресурсів, які могли б зацікавити агресора. Глава ОДА вважає, що наростаючий потік інформації про вторгнення, що готується, є відпрацюванням сценарію для примусу до переговорів.

«Я гадаю, що країна-агресор завжди має багато сценаріїв. І вона робитиме кроки відповідно до реакції. На мою думку, нападати в цій ситуації в гібридній війні можна тільки там, де на них чекають. У нас на них не чекають. У нас дуже мотивовані люди, у нас є досвід 2014 року, війни, — зазначив чиновник. — Це робиться для того, щоб мати зручнішу переговорну позицію. З будь-яких питань. Питання «Північного потоку», питання статусу Донецької та Луганської областей, інші. Усі вони — примус до переговорів».

Віталій Кім наголосив, що в регіоні прискорено формування територіальної оборони, готуються заходи в рамках цивільної оборони, військові частини готові до бойових дій. Він визнав, що військовим потрібна допомога від місцевого самоврядування та держави в частині забезпечення, і нині тривають роботи в цьому напрямі. На запитання журналістів, що робити мешканцям області, голова ОДА відповів: «Пити чай. Не панікувати. Все буде добре».

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.