«Маємо виходити з того, що ворог діє непередбачувано, і бути готовими до будь-якого варіанта подій», — наголосила голова обласної ради Олена Дмитренко під час обговорення готовності підрозділів територіальної оборони. Директор профільного департаменту ОДА Сергій Болдирев нагадав, що повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій до населення доводяться за допомогою радіоретрансляційного вузла (дротове радіо в Чернігові — 15 000 абонентів) та по Першому каналу Українського радіо за допомогою FM-передавачів у Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгороді-Сіверському, Сосниці й Холмах, а також в ефірі станції «Наше Радіо» для жителів Чернігова і прилеглих населених пунктів.

В області встановлено 113 електросирен, з них 62 — централізованого запуску, автономного запуску — 51. Номери телефонів усіх очільників громад та старост внесено до бази даних автоматизованого оповіщення. Сплановано заходи з евакуації населення (в разі потреби), розповсюджено детальні інструкції з дій для населення разом із переліком захисних споруд. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував, що особливо це актуально для мешканців обласного центру, в якому проживає майже третина населення області.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус наголосив: «Карта захисних споруд має бути актуальною, там повинні бути позначені реальні укриття. Адже люди вже нині вивчають цю інформацію».

Вл. інф.

Чернігівська область.

Фото департаменту  інформаційної політики Чернігівської ОДА.