«Серед мешканців Донецької області немає хвилювань та паніки, адже ми вже пережили найгарячіші фази війни у 2014 та 2015 роках. Нині мешканці Донеччини та наші військові готові захищати країну й дати гідну відсіч ворогу», — на цьому наголосив очільник Донецької облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко (на знімку) під час зустрічі з журналістами іноземних засобів масової інформації, які відвідали регіон у супроводі представників Академії української преси.

Журналісти з Польщі, Люксембургу, Бельгії, Німеччини, Болгарії, Португалії, Данії та Литви під час зустрічі з очільником Донеччини найбільше цікавилися безпековою ситуацією у регіоні та розв’язанням гуманітарних проблем.

Йшлося на зустрічі й про інтеграцію мешканців тимчасово окупованих територій до українського суспільства.

Розповідаючи про ситуацію на лінії розмежування, Павло Кириленко зауважив, що вона повністю контролюється Збройними Силами України. «Нині ми не спостерігаємо збільшення кількості військ поблизу лінії розмежування, однак Росія нарощує власні сили біля українських кордонів на інших напрямках. Ворог регулярно здійснює обстріли з непідконтрольної території зі стрілецької зброї та з артилерії. Кожен такий випадок фіксується штабом

Об’єднаних сил та представниками місії ОБСЄ. Існують напрямки, на яких активно діють професійні російські снайпери», — сказав голова Донецької ОДА.

За словами очільника області, кожна така зустріч із західними журналістами є надзвичайно важливою, адже саме від них залежить, чи знатимуть європейці правду про Україну і, зокрема, Донеччину. «Вірю, що спільно ми зможемо боротися з російською пропагандою та дезінформацією», — зазначив Павло Кириленко.

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.