Затримання відбулося в ході спільної операції Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Офісу Генерального прокурора. Як повідомили в НАБУ, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею на Житомирщині.

Хоча у повідомленні НАБУ ім’я народного депутата не називається, проте керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія підтвердив, що йдеться про Сергія Кузьміних, голову підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Сергія Кузьміних.

У заяві Давида Арахамії, оприлюдненій у Telegram речницею фракції Юлією Палійчук, зазначається: «Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних — волонтер, брат легендарного комбата «кіборгів» Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри».

Голова фракції наголосив, що якщо затриманий НАБУ народний депутат вчинив злочин, він має понести відповідальність згідно із законом, а партія не прикриватиме правопорушення патріотичними гаслами.

«Тому ми вітаємо зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення корупційних правопорушень. Нашою метою було зробити її дієвою і по-справжньому незалежною... І нинішній інцидент є зайвим підтвердженням того, що антикорупційні органи позбавлені політичного впливу і для них немає недоторканних», — підкреслив Давид Арахамія.

Житомирська область.