Фото: mkrada.gov.ua

Із цього приводу в Миколаївській міській раді проведено онлайн-зустріч із представниками Естонського центру міжнародного співробітництва (ESTDEV), муніципалітетів міст та експертами. Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту Миколаївського міського голови.

Улітку 2021 року партнери з Естонії вперше побували в Миколаєві. Тоді сторони обговорили перспективи співпраці та окреслили взаємно корисні напрями обміну досвідом. «Знайомство з Миколаєвом було цікавим. Ми побачили гарне місто з великими перспективами», — зазначив експерт із місцевого самоврядування Андо Ківіберг.

За словами програмного директора ESTDEV Тііни Ілсен, робота з Україною є одним із пріоритетів зовнішньоекономічної діяльності Естонії. «Ми розробили кілька проектів та програм для України, в тому числі для органів місцевого самоврядування. Сподіваємось, що досвід, накопичений під час наших реформ та зміни радянського типу мислення на більш прозорий, ефективний та сучасний, стане в пригоді й нашим партнерам», — зазначила пані Тііна Ілсен.

Секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько зауважив, що серед питань, які миколаївці хотіли б вивчити на прикладі естонських міст, такі: поводження з твердими побутовими відходами; робота муніципального транспорту; смарттехнології в управлінні містом; індустріальні парки та вільні економічні зони; вплив діяльності портів на розвиток міста; облаштування міських просторів; ревіталізація промислових будівель.

У рамках співпраці делегація з Миколаєва невдовзі здійснить робочу поїздку до Естонії та відвідає низку естонських міст — Таллінн, Нарву, Сілламяе.