Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з делегацією Європейського Парламенту.

Руслан Стефанчук висловив вдячність Європейському Парламенту за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, засудження збройної агресії Росії проти України та окупації Криму.

«Це ще раз доводить відданість ЄС підтримці України перед безпрецедентним нарощуванням російських військ на кордоні з нашою країною. Цінуємо потужні сигнали нещодавньої Резолюції «Ситуація на українському кордоні та на окупованих Росією територіях України», яку Європейський Парламент прийняв у грудні», — зазначив Голова Верховної Ради.

На його переконання, вимоги Росії до США й НАТО, у тому числі зупинити розширення на схід, не приймати Україну як свого члена та припинити будь-які військові зв’язки з нашою країною, є спробою Росії відродити Пакт Молотова—Ріббентропа у XXI столітті, щоби поділити Європу на сфери впливу.

Руслан Стефанчук наголосив на важливості створення комплексного пакета стримування, який містив би болючі для російської економіки санкції, а також на посиленні військової стійкості України. Крім того, Руслан Стефанчук розповів про потребу посилення співпраці з ЄС у сфері кібербезпеки.

«Ще одна складова, яка нас надзвичайно турбує, — це питання енергетичної кризи, енергетичної незалежності України. Зрозуміло, що це пов’язано з «Північним потоком-2». Коли на одних шальках терезів стоїть економічний інтерес, а на інших — забезпечення безпеки й миру в Європі, то потрібно прийняти правильне рішення», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради подякував ЄС та Європарламенту за підтримку Кримської платформи та за бажання брати участь у її роботі з метою посилення політики невизнання тимчасової окупації Криму. Він наголосив, що для України важливо тримати питання окупації Криму на порядку денному Європарламенту.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут.