«Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії», — заявила очільниця політичної сили народний депутат Олена Шуляк і додала, що «партія також закликає фракцію «Слуга народу» у Верховній Раді якнайшвидше зібрати засідання та розглянути інцидент за участю Олександра Трухіна для ухвалення рішення». Ідеться про обставини ДТП за його участі, яке сталося 23 серпня 2021 року. Напередодні «Українська правда» оприлюднила розслідування щодо цієї дорожньо-транспортної пригоди.

На резонансну заяву вже відреагувало й Державне бюро розслідувань, заявивши, що в їх розпорядженні не було відео зі службової камери поліцейських, зняте 23 серпня після аварії за участю «Ауді», в якій був народний депутат Олександр Трухін.

«Розслідування дорожньо-транспортної пригоди за участю народного депутата України Олександра Трухіна, яка сталася 23 серпня 2021 року, на даний час ще триває. Державне бюро розслідувань проводить усі необхідні експертизи та інші слідчі дії. Інформуємо, що матеріалів, оприлюднених журналістами видання «Українська правда», на момент виходу розслідування в розпорядженні слідства не було. Принагідно підкреслимо, що слідчі ДБР допитували співробітника поліції, відео з особистої камери якого оприлюднили журналісти. На жаль, працівникам ДБР він не надав інформації, яку повідомив журналістам», — ідеться в повідомлені, поширеному на офіційному сайті ДБР.

Крім того, в Держбюро зауважили, що оскільки камери відеофіксації на ділянці траси, де сталася пригода, на момент ДТП ще не були встановлені, ДБР зверталося до громадян із проханням надати додаткові фото- та відеозаписи для прискорення розслідування. «На жаль, дане звернення не привело до очікуваного результату», — за-
значається в повідомленні та наголошується, що відео буде витребувано у законному порядку, досліджено та буде надана юридична оцінка діям, зафіксованим на
ньому.

Кримінальне провадження щодо ДТП за участю народного депутата відкрила і Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, доручивши розслідувати його НАБУ. Про це вона повідомила у Фейсбуці, додавши водночас: «На жаль, мова вже йде не тільки про участь у ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше».

Вл. інф.