Олег Марусяк (праворуч) та Любомир Семанів.

Народні депутати від Прикарпаття повсякчас підставляють плече у вирішенні соціально-економічних питань регіону. Проблемі ремонту доріг місцевого значення була присвячена нещодавня зустріч в Івано-Франківській облдержадміністрації, в якій узяли участь парламентарії Олена Вінтоняк, Василь Вірастюк, Олександр Матусевич, Едуард Прощук та Володимир Тимофійчук.


Під час зустрічі в ОДА з народними депутатами.

Голова ОДА Світлана Онищук та директор державного підприємства «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький розповіли про реалізацію Національної програми «Велике будівництво». Торік відремонтовано 65 кілометрів автошляхів місцевого значення. У Державному бюджеті цього року передбачено понад 400 мільйонів гривень на ці потреби. А це не дуже багато, якщо порівнювати із планами оновити ще понад дві тисячі кілометрів. Тож народні депутати шукають різні механізми, щоб залучити додаткове фінансування.

«Важливо визначитися із пріоритетністю завдань, і в цьому покладаємося на голів територіальних громад, котрі мають подати свої пропозиції щодо першочергових, нагальних ремонтів», — зазначила Світлана Онищук.

Власне, на цій нараді озвучили спільні напрацювання, до яких також долучився народний депутат Олег Марусяк, який через нездужання не був на зустрічі. У розмові з нашим власкором він акцентував увагу на тому, що є величезна зацікавленість голови ОДА Світлани Онищук та всієї команди парламентаріїв у вирішенні цього болючого для громад питання. На початку року частину місцевих доріг передано в державне управління, на баланс

Служби автомобільних доріг в області. Це, приміром, Креховичі—Дзвиняч, або ж Надвірна—Бистриця, яка стала продовженням автошляху Т-09-06 Івано-Франківськ—Надвірна.

«Якісні дороги — надзвичайно важлива складова розвитку регіону. Перед нами — амбітні плани. Упевнений у співпраці, консолідації всіх зусиль, що органи влади та посадові особи зуміють знайти порозуміння, — переконаний Олег Марусяк. — Адже коли є злагоджена командна робота та бажання працювати — буде й результат».

На порядку денному — будівництво об’їзних доріг Івано-Франківська, Верховини, Снятина, Городенки, Отинії, Рогатина, Заболотова. Адже цими населеними пунктами проходять траси державного значення, а важливо вивести транспортний потік за їхні межі та зняти навантаження на інфраструктуру і покращити безпеку руху.

Ці та інші питання народний депутат разом зі своїм помічником Романом Дуткою обговорили нещодавно у Службі автомобільних доріг, зокрема з першим заступником начальника Любомиром Семанівим.

«Попереду — важливий етап роботи з розробки проектно-кошторисної документації та проведення тендерних процедур, щоб за настання сприятливих погодних умов розпочати ремонтні роботи», — підкреслив Любомир Семанів.

Івано-Франківська область.

Фото надано автором.