Серед учасників — 45 українських спортсменів. А вже завтра ми вболіватимемо за нашу команду у змішаній естафеті з біатлону.

За роки незалежності Україна на 8 зимових Іграх взяла 8 медалей: 3 золоті, срібну та 4 бронзові. У 2002 та 2010 роках Україна залишилася без нагород.

Золото здобували: Оксана Баюл 1994 року у фігурному катанні, через 20 років жіноча команда з біатлону в естафеті та на минулій Олімпіаді Олександр Абраменко у фристайлі.

Четверо олімпійських чемпіонів досі у строю і виступлять у Пекіні: окрім Абраменка, це тріо біатлоністок — Валентина Семеренко, Олена Білосюк (Підгрушна) та Юлія Джима. Всім уже за 30, але саме з ними ми пов’язуємо наші надії на медалі в Пекіні.

Біатлон та фристайл — це ті види, де Україна має шанси потрапити до трійок призерів. Щоправда, перед самими Іграми на коронавірус захворіла Білосюк. І чи зможе вийти на старт хоч якихось перегонів — важко сказати.

Хоча ми зовсім не проти, якщо хтось із наших представників з інших видів олімпійської програми подарує нам медальний сюрприз. Адже в спорті, як відомо, різне трапляється.