Грандіозне дійство тривало на Пекінському національному стадіоні, який ще називають «Пташине гніздо».

Головним режисером шоу став знаменитий китайський режисер, актор, продюсер і сценарист Чжан Їмоу. Церемонія, в якій було задіяно майже три тисячі артистів, тривала 100 хвилин. Її основними темами стали мир у всьому світі, екологія, олімпійські цінності та принципи, а як головна концепція — єдина доля людства.

Через пандемію коронавірусу вирішили максимально скоротити тривалість церемонії та зменшити кількість залучених людей. Організатори компенсували зменшення кількості артистів яскравими спецефектами, салютами.

Наприкінці відкриття глядачі традиційно побачили ходу команд олімпійців з різних країн з державними прапорами, а також було запалено олімпійський вогонь.

Український прапор доручили пронести одразу двом спортсменам — олімпійському чемпіону з фристайлу Олександру Абраменку та срібній призерці юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександрі Назаровій.

Нагадаємо, що нашу державу на Олімпіаді у Пекіні представлятимуть 45 спортсменів, які змагатимуться в 12 дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних перегонах, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. Бажаємо успіху нашим олімпійцям!

Фото НОК.