Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко  зустрілися з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО).

На початку зустрічі Руслан Стефанчук подякував за можливість такої зустрічі, зауваживши, що подібні заходи проводяться далеко не перший раз. «А це свідчить про системну роботу, про те, що кожен із нас налаштований на покращення у своїх сферах, а разом — для України», — сказав він.

Голова парламенту висловив думку, що тій єдності, яку демонструє Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, може позаздрити будь-хто, в тому числі й Верховна Рада.

Разом з тим, зауважив Руслан Стефанчук, парламенту також є чим пишатися у частині ухвалення законів, які тим чи іншим чином регулюють суспільні відносини в сфері релігії, духовності чи інших питань. У цьому контексті він нагадав про ухвалення закону про капеланів, який дав можливість на законодавчому рівні долучити представників релігійних організацій до великої місії — захисту нашої держави. «А це свята місія», — наголосив Голова Верховної Ради.

Метою нинішньої зустрічі керівництва парламенту з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій є обговорення наявних проблемних питань та пошук рішень, які нас об’єднають.
«Консенсус перемагає там, де є спілкування», — зазначив Руслан Стефанчук.

Докладніше про зустріч читайте в наступному номері газети.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут