Попри юний вік курсант-третьокурсник факультету безпеки державного кордону Національної академії Держприкордонслужби Даніїл Максимов має чималий волонтерський досвід. Підтвердженням стало нагородження його відзнакою «За службу державі» та подарунком від командира полку «Азов» саме за волонтерство (на знімку).

Хлопець після закінчення Запорізького обласного ліцею «Захисник» хотів стати вчителем історії, але після початку російської військової агресії зрозумів, що повинен захищати країну. Тож і пов’язав життя з військовою службою. Обрав прикордонний виш, бо вважає, що захисник кордону -престижне та почесне звання.

А історія його волонтерства почалася ще зі шкільних років. Тоді його, ще семикласника, надихнула вчителька, син якої перебував у Донецькому аеропорту. Даніїл організував збір малюнків, привітань та подарунків для наших бійців та напередодні Великодня передав зібране до волонтерської організації. Після того почав регулярно навідуватися до волонтерів — плів маскувальні сітки, проводив різні заходи у школах, допомагав, чим міг. Серед його друзів дедалі більше ставало патріотичних, активних людей, які хочуть розвиватися, допомагати іншим та змінювати країну на краще.

Після завершення дев’ятого класу замість святкування випускного хлопець поїхав до Маріуполя і повіз допомогу на фронт. Під час поїздки дуже вразила розруха та зруйновані населені пункти. Але оптимізму не втратив, навпаки зрозумів, що країну можна змінювати на краще, і що робити це повинен кожен.

Фото НАДПСУ.