«Хочу стати юристом!» — з такою думкою щороку багато випускників шкіл починають свій шлях під назвою «вступна кампанія». Донецький державний університет внутрішніх справ готує фахівців у галузі права багато років. Заклад має досвід, матеріальну базу, висококваліфікований науковий і викладацький склад, комфортні гуртожитки та дружню атмосферу. Зі стартом реєстрації на ЗНО у 2022-му розкажемо, які необхідно мати сертифікати та скільки сумарно балів отримати за зовнішнє незалежне оцінювання, щоб потрапити до лав наших студентів.

Початок нового року — завжди відповідальний та хвилюючий етап. Особливо коли ти випускник або його батьки. Попереду майже цілий рік, який буде присвячено важливому життєвому кроку — вступу. Якщо з майбутнім фахом на цей час уже частіше за все визначилися, то питання вибору самого закладу вищої освіти ще лишається відкритим. В який ЗВО піти на навчання, залежить не лише від наявності відповідної спеціальності, а й від балів ЗНО самого студента, фінансової спроможності батьків, умов навчання, викладацького складу, рейтингу та престижу самого університету чи інституту тощо. І тут постає завдання не з легких — обрати найкраще з того, що є на ринку освітніх послуг. І час на це — чітко обмежений вимогами закону.

З 1 лютого 2022-го в Україні вже стартувала реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Ті, хто цьогоріч завершують здобуття повної загальної середньої освіти, мають можливість безплатно скласти ЗНО з 5 предметів. На платній основі можна обрати й додаткові дисципліни. Визначати, які саме потрібні, необхідно виходячи з вимог закону щодо вступу на обрану спеціальність та враховуючи особливості омріяного закладу вищої освіти.

У 2022-му ДонДУВС приймає сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2019-го, 2020-го, 2021-го та 2022-го. Щоб вступити на спеціальність «право», потрібні сертифікати з української мови та літератури, історії України, математики або іноземної мови. Якщо вступник подає сертифікат з іноземної мови, то саму мову можна обрати на власний розсуд — англійську, німецьку, французьку або іспанську. Проте бал за кожним із сертифікатів має бути не нижчим за 100. З урахуванням вагових коефіцієнтів конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності «право» повинен становить не менше 140 балів.

ЗНО у вигляді складання тестів з української мови та літератури почнеться вже у травні. Пройти підсумкову атестацію з інших предметів можна буде з 1 по 17 червня.

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання триватиме до березня. На тих, хто виявив бажання та встиг у січні зареєструватися, чекає пробне ЗНО. З української мови і літератури — 19 березня, а з історії України, математики та іноземних мов — 26.

Донецький державний університет чекає на майбутніх правознавців та готовий допомогти покращити свої знання на курсах довишівської підготовки, що діють на базі університету в містах Кривий Ріг та Маріуполь. Більш детальну інформацію про них, а також умови вступу та навчання можна знайти на офіційному сайті Донецького державного університету внутрішніх справ.

Донецький державний університет внутрішніх справ.