На знімку: гості з Донеччини — в Івано-Франківській ОДА.

Лютий видався плідним на дружні контакти між представниками ЗМІ сходу та заходу країни. Спочатку прикарпатські медійники гостювали на Донеччині, а днями журналісти з Донеччини завітали на Прикарпаття.

«Надзвичайно приємно вітати журналістський десант на Прикарпатті, багатому на традиції та звичаї й водночас напрочуд дружелюбному, щирому та відкритому для гостей, — сказала під час зустрічі із журналістами голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук. — Спільним проектом будуємо мости для співпраці між двома областями. Сподіваємося, що зацікавляться й інші регіони. Знаково, що цей проект започаткував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, коли ще був на посаді голови Івано-Франківської ОДА. Нині, в розрізі загрози військового вторгнення Росії, цей проект має важливе значення для об’єднання країни».

Журналісти з Донеччини отримали чудову нагоду ознайомитися з культурою Прикарпаття, із здобутками та родзинками нашого краю. Вони, зокрема, відвідали реконструйований за Національною програмою «Велике будівництво» унікальний Музей писанкового розпису в Коломиї. Цього року так само споруджують мистецький комплекс «Дзбан» — для популяризації косівської мальованої кераміки.

Гості змогли побачити й чимало іншого, та передусім — принади Карпат. Не тільки звабливі гірські краєвиди, а й розвинену туристичну інфра-
структуру на відомих гірськолижних курортах.

«Донеччина та Івано-Франківщина мають багато спільного, тож маємо шукати ефективні шляхи співпраці», — наголосила Світлана Онищук.

Програма журналістського прес-туру була насичена. У прямому ефірі на ОТБ «Галичина» гості взяли участь у головному суспільно-політичному ток-шоу області «Позиція Галичини». Прикарпатські та донецькі медійники обговорили стереотипи та міфи, які роз’єднують наші регіони, та акцентували на об’єднавчих пріоритетах.

Комунікаційна менеджерка Прикарпатської інформаційної корпорації Оксана Камінська нагадала, що обидві облдержадміністрації підписали меморандум про співпрацю та реалізують проект «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости». Мешканці двох регіонів прагнуть покращити середовище проживання, є чимало ініціативних людей.

У дискусії взяли участь координаторка проекту «Схід і Захід: журналістський обмін» Леся Крук, інформаційні аналітики із Прикарпаття — Ігор Ткач та з Одещини — Тетяна Тюріна, представники влади Донеччини та Івано-Франківщини, медійники різних ЗМІ, зокрема власний кореспондент «Голосу України» Владислав Леошко, ветерани російсько-української війни, громадські активісти.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОДА.