Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай і командувач ОТУ «Північ» Дмитро Красильников під час зустрічі з європейськими журналістами.

Про військово-політичну та безпекову ситуацію на Луганщині, зокрема на кордоні з Російською Федерацією, йшлося на зустрічі європейських журналістів з очільником області Сергієм Гайдаєм та командувачем оперативно-тактичного угруповання «Північ» полковником Дмитром Красильниковим у Сєвєродонецьку.

«Війна триває вже восьмий рік, і всі розуміють, що являє собою ворог. Сподіватися, що РФ дотримається своїх обіцянок, не має ніякого сенсу. Ми очікуємо будь-яких провокацій», — на цьому наголосив Сергій Гайдай, зауваживши, що нині у військовослужбовців Збройних Сил України набагато краща техніка та оснащення, ніж були на початку війни. Вагомим фактором є й те, що 400 тисяч українських громадян уже мають певний військовий досвід.

Розповідаючи про низку переваг української армії, командувач ОТУ «Північ» Дмитро Красильников заявив: «У нас достатньо ракет для ураження бронетехніки на відстані до п’яти кілометрів та зенітно-ракетних комплексів, які здатні зупинити авіацію. Ми, на відміну від ворога, знаємо місцевість та захищаємо рідну землю. Це робить плани РФ безперспективними».

За словами командувача ОТУ «Північ», військові продовжують відпрацювання всіх можливих варіантів розвитку ситуації одночасно з тим, що триває робота на дипломатичному майданчику.

«Як результат, упродовж січня ворогом здійснено лише 34 порушення режиму тиші. За перші дні лютого — три. Це в декілька разів менше, ніж за останні місяці 2021 року, — повідомив Дмитро Красильников. — Сподіваюся, що розум переможе амбіції, і ситуація вирішиться дипломатичним шляхом».

Луганська область.

Фото loga.gov.ua