Їх вручили інвалідам праці на Дніпропетровщині. Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в ОДА, автомобілями вже забезпечено більше п’ятисот жителів області, які стали інвалідами внаслідок трудових каліцтв і профзахворювань. Крім того, цього року сорок автомобілів одержали інваліди війни. А всього з початку року було виділено 9,4 тисячі одиниць технічних засобів реабілітації, у тому числі 1135 інвалідних візків. Зросли видатки й на медико-соціальну реабілітацію інвалідів праці.

В області стабільно працюють п’ятнадцять підприємств громадських організацій людей з обмеженими можливостями, на яких організовано робочі місця для понад півтори тисячі чоловік. Всього на більше 6,6 тисячі підприємств Дніпропетровщини працює понад 32 тисячі інвалідів. Водночас на підприємствах регіону зустрічаються факти використання праці людей з обмеженими можливостями без офіційного оформлення трудових відносин. Як повідомили в облпрокуратурі, за результатами нещодавніх перевірок було внесено 51 документ прокурорського реагування, розпочато три кримінальні провадження, на захист прав інвалідів відшкодовано близько 45 мільйонів гривень.

В області також функціонують спортивна школа паралімпійського резерву для дітей і обласний центр фізичної культури й спорту інвалідів «Інваспорт». Під керівництвом 76 тренерів спортом займаються 1036 інвалідів з хворобами опорно-рухового апарату, порушеннями зору, слуху й інтелекту. Щороку понад п’ятдесят спортсменів області стають призерами чемпіонатів світу та Європи, більше двадцяти інвалідів стають майстрами спорту України й близько п’ятнадцяти майстрами спорту України міжнародного класу.

Дніпропетровська область.

На знімку: ключі вручає голова ОДА Дмитро Колєсніков.

 

Фото прес-служби ОДА.