Робота Авдіївського міського суду була призупинена у 2014 році внаслідок збройної агресії Росії та активних бойових дій на території міста. Аби зберегти життя і здоров’я суддів, працівників апарату та відвідувачів, було прийнято рішення про переїзд органу правосуддя спочатку в Добропілля, а з 2016 року — до Селидового.

Тепер, після проведеної у приміщенні реконструкції й прийняття офіційного рішення про відновлення його роботи, розгляд справ і проваджень відновили у відремонтованому приміщенні Авдіївського міського суду. Виконання обов’язків голови суду покладено на суддю зі Слов’янська Сергія Проніна. В урочистому відкритті Авдіївського міського суду взяли участь Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, народний депутат України Муса Магомедов, т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, представники обласної влади Донеччини та Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації.

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв привітав мешканців Авдіївки з подією, на яку вони очікували майже вісім років, і висловив переконання, що вже незабаром український прапор замайорить над кожним судом у Донецькій та Луганській областях.

«Сьогодні ми присутні на історичній події — нарешті відновлено правосуддя в Авдіївському суді, — сказав голова Верховного Суду. — Сподіваюсь, що до кінця вже цього року запрацює Вища кваліфікаційна комісія, і нові судді будуть призначені, зокрема, й до Авдіївського міського суду».

На знімку (зліва направо): народний депутат України Муса Магомедов, в. о. голови Авдіївського міського суду Сергій Пронін, Голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Фото Олександра  КЛИМЕНКА.