Стрільби відбуваються із пневматичної зброї на базі тирів освітніх закладів.

«Кожен повинен мати можливість попрактикуватися. Головне — не боятися вчитися. Це дозволить бути впевненішими в собі, особливо у складних ситуаціях. Однак усе це зараз робиться за ініціативою міського голови Руслана Марцінківа, — зазначила народна депутатка від одномандатного виборчого округу № 83 Оксана Савчук. — Ще складніша ситуація із запровадженням територіальної оборони в районах. Давно очікуваний закон про основи національного спротиву офіційно запрацював. Найближчим часом разом із народними депутатами плануватимемо зустріч із керівництвом територіальної оборони України, щоб налагодити механізм запуску та фінансування на місцях».

А про те, як впроваджують територіальну оборону на місцях, розповів селищний голова Гвіздецької територіальної громади Михайло Дяків.

«Ми передали в оперативне управління підрозділу територіальної оборони частину приміщень колишньої школи-інтернату, допомогли з підготовкою майданчика для плацу. Тепер ще має вирішитися питання електро- та теплопостачання, підрозділ оголосив відповідний тендер. Тож усе налагоджується. Селищна рада готова сприяти в усьому. Громада так само зацікавлена навчитися давати відсіч ворогу. Головне, щоб на всіх рівнях була відповідальність за організацію питання державної безпеки», — зазначив Михайло Дяків. Тим часом на сайті Івано-Франківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки публікують покрокову інструкцію для вступу в ряди територіальної оборони.

«Наголошуємо, що підписання контракту та служба у резерві Сил ТрО — це добровільне рішення кожного громадянина України. Зараз розгортається штат мирного часу. Опісля розпочнеться систематичний набір до резерву для особливого періоду. І вже після сформованого резерву розглядатиметься формування добровільних територіальних громад», — ідеться в інформації.

Івано-Франківська область.

На знімку: Оксана Савчук: «Кожен повинен мати можливість попрактикуватися».

Фото зі сторінки Оксани Савчук у Фейсбуці.