У Надвірнянському районі відбулися тактичні навчання ветеранів російсько-української війни та добровольців «Щит Надвірянщини-2022». Участь у зборі взяли майже двісті чоловіків та жінок із різних куточків області.

«Ми зібрали найкращих інструкторів військової справи — учасників бойових дій на сході України, — повідомив один з організаторів заходу, депутат Івано-Франківської обласної ради Сергій Волошин. — Це стрільці, артилеристи, сапери, а також інші військові спеціалісти. Вони провели інструктаж для добровольців щодо поводження зі зброєю, навчили, як стріляти, діяти під час обстрілу та надавати першу домедичну допомогу».

Сергій Волошин наголошує, що в разі воєнної загрози ці люди зможуть поповнити лави Територіальної оборони, добровільних батальйонів чи підпишуть контракт зі Збройними Силами України. Разом з іншими депутатами облради із фракції «Європейська солідарність» придбали сертифікат на комплект обладнання (АК-47 Taktikal) для страйкбольних занять, який передали активістам Всеукраїнського об’єднання воїнів АТО Прикарпаття для навчання.

«Війна триває уже восьмий рік, — акцентує депутат. — Учергове російський президент стягнув до кордонів нашої країни свої війська, демонструючи готовність до відкритого вторгнення, створюючи тиск, щоб посіяти серед нас паніку та хаос. За таких умов готовність кожного із нас чинити опір є важливим чинником стримування російської агресії. Озброєна, навчена й готова до протидії нація здатна вбити будь-яке бажання ворожого солдата захоплювати територію, населення якої чинить спротив. Захищаючи родину й домівку, захистимо Україну!».

Івано-Франківська область.

На знімку: серед організаторів — депутати облради від фракції «Європейська солідарність».

Фото надано Сергієм Волошиним.