Це вже четверта хлібопекарня, що її відкрили у Воловецькому районі, але подібного типу — перша. Хліб, який випікатимуть тут, у селі Верхні Ворота, — виключно з натуральних заквасок.
Встановлено італійське та угорське обладнання. Потужність виробництва — до чотирьох тонн хлібобулочних виробів за зміну. Також вироблятимуть булочки, круасани, якими залюбки поласують як діти, так і дорослі. Загалом планується, що асортимент продукції складатиметься з 15 найменувань. А ще створено десять нових робочих місць. Вигода буде ще і з того, що поруч пролягає міжнародна траса Київ—Чоп, розташовані кілька кав’ярень і ресторанів, а також сюди цілий рік охоче приїздять туристи.
У заході взяв участь і голова ОДА Олександр Ледида, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Готько та Верхньоворітський сільський голова Іван Грига.