Таке рішення підтримали депутати Рівненської обласної ради на позачерговій сесії. Тож загалом фінансування програми у 2022-му становитиме 6,997 мільйона гривень.

Додаткові кошти потрібні передусім на облаштування місць дислокації чотирьох батальйонів територіальної оборони області. Як зазначив керівник регіонального управління територіальної оборони ЗСУ «Захід» Олександр Кяго, однією з найнагальніших потреб нині є підготовка кімнат для зберігання зброї у цих приміщеннях. Їх потрібно облаштувати в якомога стисліші терміни.

Водночас командир бригади тер-оборони Рівненської області Олександр Цись повідомив, що нині формування тероборони відбувається згідно з планом: бригада укомплектована на 74%, однак на кінець лютого цей показник мають намір підвищити до 90%.

Відповідні зміни депутати також внесли до обласного бюджету Рівненщини на 2022 рік.

Згодом депутати також заслухали інформацію про ситуацію на українсько-білоруському кордоні. Як зазначив заступник начальника 9-го прикордонного загону ім. Січових Стрільців Державної прикордонної служби України Володимир Шубравий, нині військові вживають усіх заходів для посилення захисту кордону.

— Ми обговорювали необхідність зібрати позачергову сесію і розглянути важливі питання вже відтоді, як ворожі війська почали скупчуватися біля наших кордонів. Наголошую на тому, що на сьогодні територіальна оборона, захист країни та питання медицини є для нас пріоритетними, і тому на них звертаємо увагу насамперед, — зазначив голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук (на знімку).

Нині на Рівненщині відбуваються сесії місцевих рад у територіальних громадах. На розгляд депутатів також виносяться питання щодо підтримки територіальної оборони.

Юлія ВАСИЛЕНКО- СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської обласної ради.

Рівненська область.

Фото надано автором.