Таке рішення одноголосно підтримали депутати на позачерговій сесії. Необхідні кошти виділять з резервного фонду обласного бюджету, збільшивши видатки на Програму надання матеріально-технічної допомоги Житомирському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки і військовим. Додаткове фінансування дасть змогу в стислий термін створити необхідну інфраструктуру для повноцінної роботи сил територіальної оборони в приміщеннях, наданих для їхньго розміщення місцевими органами влади на території регіону.

На позачерговій сесії депутати облради також підтримали звернення до жителів Житомирщини, у якому мешканців регіону закликають зберігати спокій і не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору. «Ми просимо всіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їхній розбудові.

Водночас громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичний спосіб життя... Пам’ятаймо, що в єдності — наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога — і зовнішнього, і внутрішнього», — йдеться у зверненні.

Після сесії голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів прес-брифінг щодо розгортання у регіоні сил територіальної оборони. Очільник області поінформував, що цей процес триває на Житомирщині вже півтора місяця. У регіоні сформовано п’ять батальйонів, які входять до складу 115-ї бригади тероборони, а обласна рада затвердила програму, що передбачає фінансування відповідних заходів. «Події останніх днів засвідчили, що незалежно від того, накопичуються чи відходять війська від нашого кордону, ми повинні бути готові до захисту нашої незалежності», — наголосив Віталій Бунечко.

Голова ОДА також повідомив, що найближчими днями такі сесії відбудуться у всіх громадах Житомирщини, і сили тероборони отримають необхідні кошти для покращення їхньої матеріально-технічної бази. За попередніми підрахунками, загалом на цю мету в області додатково спрямують до 10 мільйонів гривень. «Така одностайна позиція громад свідчить про нашу згуртованість, прагнення підтримати наших військових та створити належні умови для повноцінного розгортання сил територіальної оборони на Житомирщині», — підкреслив посадовець.

Цього самого дня в обласному центрі скликали позачергову сесію міської ради для розгляду питання про виділення коштів на комплектування і підтримку Житомирського батальйону тероборони. На ці потреби з місцевого бюджету вирішили спрямувати 1,6 мільйона гривень. Кошти виділять комунальним підприємствам, які здійснять термінову закупівлю необхідного устаткування для облаштування пункту дислокації підрозділу.

Житомирська область.

Фото зі сторінки голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка у Фейсбуці.