Дмитро загинув цього дня сім років тому під час боїв за Дебальцеве, збираючи фотоматеріали про російських загарбників. У Кременецькій громаді, в селі Білокриниця, де похований Герой, відправили молебень, поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували бійця.

Народився Дмитро Лабуткін у місті Кременець Тернопільської області в 1986 році. Закінчив Інститут сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка». Проходив службу в Севастополі. Після анексії Криму переїхав до Одеси.

Мирослава ВОВНА.

Фото з відкритих джерел.

***

Варто зазначити, що віднедавна 16 лютого, в день загибелі Дмитра, спільнота військових журналістів України відзначає власне професійне свято. Утім, це більше реквієм та знак поваги до тих, хто завжди поруч із нашими солдатами в найгарячіших місцях спротиву загарбнику. На жаль, це не єдина втрата. Так, у жовтні 2014 року на підступах до Щастя загинув львівський журналіст Віктор Гурняк. Дніпровський журналіст Олександр Черніков служив у 9-й роті 25-ї бригади ДШВ і поліг 22 січня 2015-го, обороняючи донецький аеропорт. Відомий київський фотожурналіст Сергій Ніколаєв загинув у лютому 2015 року неподалік Пісків.

До речі, серед професіоналів цієї справи і наш колега — фотокореспондент «Голосу України» Олександр Клименко, який від самого початку війни на Донбасі інформує наше суспільство і світ про все, що відбувається на східному фронті. Саме такі, як він, незважаючи на ризик життю та здоров’ю, роблять усе можливе, щоб підготувати оперативну й достовірну інформацію, і за це їм шана і повага.

Вл. інф.