На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Віце-маршалком Сейму Республіки Польща Ришардом Терлецьким (на знімку).

Руслан Стефанчук отримав Резолюцію Сейму РП щодо заклику до держав—членів Організації Північноатлантичного договору та ЄС підтримати Україну в умовах агресії з боку РФ.
Голова Верховної Ради відзначив чітку позицію Польщі на міжнародній арені, яку вона висловлює для консолідації зусиль міжнародної спільноти на підтримку України.

Особливо важливою для України очільник парламенту назвав Резолюцію, ухвалену Польським Сеймом на підтримку України, зокрема щодо її євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень. Руслан Стефанчук закцентував на тому, що поки Україна не є членом НАТО, лише сильна українська армія є запорукою безпеки нашої держави.
«Я дуже дякую Польщі за підтримку наших Збройних Сил України, за військову і гуманітарну допомогу», — підкреслив він.

Глава парламенту висловив сподівання, що підтримка Польщею інтеграційного шляху України до ЄС і НАТО буде й у майбутньому, зокрема — під час головування Республіки Польща в Раді ЄС у 2025 році, а також під час проведення наступного саміту НАТО у Мадриді.

Руслан Стефанчук запевнив у підтримці всіх тих майданчиків, які є між парламентами Польщі та України, — це й МПА Україна — Республіка Польща, а також розвиток парламентських груп дружби.

Окремо глава парламенту звернув увагу на важливість парламентської підтримки Кримської платформи.

Своєю чергою Ришард Терлецький підкреслив, що народ Польщі солідарний з Україною.

«Ми приїхали, щоб показати свою солідарність з Україною та сказати чітко всій Європі, що вільна, суверенна, незалежна від Росії Україна є державним інтересом Польщі та всієї Європи», — наголосив він під час брифінгу.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.