Литва була і залишається одним із найважливіших стратегічних союзників України, тому що історія україно-литовських відносин сягає тисячоліть. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Віце-спікером Сейму Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом.

Руслан Стефанчук подякував литовським колегам за візит і теплі слова підтримки України в День єднання.

«Ви привезли з собою не просто парламентську дружбу, а й імпульс і ту енергетику, яка була тепло сприйнята у залі Верховної Ради України», — сказав він.

Глава парламенту також подякував литовським друзям за допомогу, яку Україна отримує від литовської сторони.

«Ми дуже вдячні за ті заяви і постанови, які ви прийняли на підтримку України. Для нас є надзвичайно цінною ваша чітка і незмінна позиція щодо шляху України в ЄС та 
НАТО», — підкреслив політик.

За його словами, часті зустрічі останнім часом з делегаціями із дружніх нам країн: Литви, Латвії, Естонії, Польщі — свідчать про високий рівень усвідомлення тієї ситуації, яка склалася.

«Ми вдячні за те, що ви сьогодні зараз тут з такою ж незмінною у своїх намірах підтримкою нашої держави. Ваша позиція по всіх питаннях суверенітету, територіальної цілісності, незалежності України дуже цінується, тому що вона ніколи не змінювалась», — зазначив глава парламенту України.

Своєю чергою Паулюс Саударгас підкреслив, що Литва завжди буде з Україною.

«Ви завжди будете мати підтримку в ЄС, НАТО, Європейському парламенті тощо і можете на нас розраховувати», — наголосив Віце-спікер Сейму Литовської Республіки.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.