Україна цінує підтримку Литовської Республіки у непрості періоди та геополітичні моменти. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час зустрічі із Заступником Голови Сейму Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом.

«Підтримка Литви надзвичайно цінна й тим, що вона є не статичною, а динамічною: наші партнери тримають руку на пульсі й постійно допомагають нам у непрості періоди, зокрема, вчора був один із таких геополітичних моментів для України», — сказав Олександр Корнієнко.

За його словами, таку ж підтримку литовська сторона виявляє і в межах діяльності Міжпарламентської ради Україна—НАТО (UNIC).

«Ми будемо раді бачити колег із Литви в Києві, щоб активізувати нашу діяльність щодо спільних поїздок, візитів та обмінів, зокрема на майданчику Міжпарламентської асамблеї, яка потребує певного перезавантаження, яке ми готові забезпечити. Думаю, впродовж місяця-півтора ми активізуємо цю діяльність, щоб вона відбувалася на постійній основі, тобто не лише у форматі груп дружби, а більш глобально», — уточнив Перший заступник глави парламенту.

Водночас він зазначив, що Україна розраховує на підтримку Литви під час Парламентської асамблеї НАТО та саміту НАТО, які мають відбутися навесні та влітку цього року.

«Україна прагне якісно поліпшити свій статус щодо НАТО. І я думаю, своїми діями та своєю звитягою ми доводимо, що заслуговуємо на підтримку партнерів, зокрема Литви», — підкреслив Перший заступник глави парламенту.

Окрім того, він додав, що на сьогодні Верховна Рада України впроваджує реформу парламентаризму, стосовно якої досвід та експертиза Сейму Литовської Республіки будуть доречними та важливими.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.