Народний депутат України Роман Забзалюк (фракція «Батьківщина») заявив про складання мандата у зв’язку з незгодою зі сформованою ситуацією в країні.

«Причина в тому, що я бачу, що окремі представники політичних сил — як з одного боку, так і з другого — штовхають країну фактично на пряму конфронтацію і на кровопролиття», — повідомив він на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна».

«Я категорично з цим не згоден. Хтось грається в політику, а в результаті постраждає народ України, і ми втратимо країну... Не можу не усвідомлювати, до чого може призвести ескалація силової розв’язки в Україні. Фактично підігрівання з обох сторін», — підкреслив Р. Забзалюк.

Парламентарій пояснив, що не згоден з позицією окремих опозиційних політиків і захопленням адміністративних будівель. «Я наполягаю на звільненні незаконно ув’язненої Тимошенко, але у мене є думка, що, очевидно, комусь це невигідно, і, очевидно, тим лідерам, які вже себе бачать кандидатами в Президенти. Це неправильно», — підкреслив парламентарій.

На його думку, необхідно «заради цілісності країни вступити в переговори з діючою владою».

«Є всі підстави за рахунок громадського тиску і політичних партій повернутися на шлях європейської інтеграції, не дати громадськості і політичним партіям втягнутися в зіткнення, які можуть призвести до введення надзвичайного стану», — сказав Р. Забзалюк.