На завершення Дня єднання, який цьогоріч наша країна відзначала вперше, в ефірах провідних телевізійних та радіоканалів відбувся загальнонаціональний телемарафон. У його роботі взяли участь представники Кабінету Міністрів, військові, волонтери, журналісти, працівники сфери культури та спорту. Також був присутній Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. А Президент Володимир Зеленський, який у рамках робочого візиту на схід нашої країни на той час саме перебував у Маріуполі, вийшов на прямий зв’язок із присутніми в студії учасниками марафону.

Разом із очільником країни на сході перебували представники всього силового блоку нашої країни і, за словами В. Зеленського, вони мали змогу заслухати «детальну доповідь про те, як ми разом повинні діяти у випадку ескалації». «У моїх очах впевненість та спокій, — зауважив глава держави під час включення, перебуваючи в оточенні українських військових, — За 
моєю спиною ті люди, які в нас є. Це наша гордість та наша міцність. Упевнений, що вони охороняють кожного громадянина нашої країни. І вони будуть боронити наші кордони».

Водночас В. Зеленський подякував дипломатам і зауважив, що поряд із ним перебувають представники багатьох країн, посли яких не покинули Україну, і підтримують обороноздатність нашої армії. Під час випробувань, які проводили в День єднання на українських полігонах, наші військові показали високий рівень знань та вмінь, зауважив Президент і висловив сподівання, що цей рівень відзначили й ті, хто хоча б тільки думає про те, щоб піти в наступ на нашу 
країну.

Нині ситуація на кордоні контрольована нашими військовими, запевнив глава держави. Ми бачимо велике накопичення військ. Протягом останніх тижнів воно не змінюється, а відбуваються лише невеличкі ротації. «Я б не назвав ці ротації відведенням військ з боку Російської Федерації. Ми не можемо це констатувати», — наголосив В. Зеленський. Водночас він зазначив, що дипломатія в цій ситуації працює. Особливо добре цей механізм спрацював з точки зору посилення озброєння нашої армії. «Вважаю, що це також важливий результат, бо люди важливі, але техніку ніхто не відміняв», — сказав В. Зеленський. Більшість лідерів світу підтримують нашу позицію, тому що в нашій позиції правда, резюмував глава країни.

У День єднання в усіх містах та селах відбулися заходи, які об’єднують державу. На цьому наголосив під час телемарафону Д. Шмигаль. «Ми сильна нація, ми вміємо гуртуватися та обстоювати свої ідеали і своє майбутнє», — за-уважив він. «У нас велика держава, сильна армія та незламний народ. Ми точно хочемо мирно жити й про-цвітати на нашій родючій землі, в прекрасній Україні. І ми нікому не дозволимо зазіхати на наше європейське демократичне майбутнє. Маємо бути стабільними та єдиними. Вірте в нашу державу, вірте в нашу армію і вірте в себе», — наголосив очільник Кабміну.